top of page

Marxa pacífica en solidaritat amb el poble q'eqchi'


Avui, 15 d'agost les campistes a la zona de Sierra Santa Cruz, hem participat d'una marxa pacífica a la plaça central de l'Estor conjuntament amb 10 comunitats indígenes q'iqches' en solidaritat amb les familiars de les víctimes mortes el passat 12 d'agost.

La matinada del dia 12 va explotar una caldera de la Mina CGN –Companyia Guatemalteca del Níquel-, ubicada a l'esmentada zona. L'esdeveniment ha provocat 5 morts i 3 ferits amb estat de gravetat. L'acte ha estat organitzat per la Fundación Guillermo Toriello i el Comité de Unidad Campesina (CUC).


Diversos representants de les organitzacions així com alguns dels líders d'aquestes comunitats han fet diversos parlaments que han girat al voltant de la preservació de la vida dels treballadors i treballadores, així com en contra l'espoli d'empreses transnacionals que s'instal·len en zones fèrtils del país devorant els recursos naturals que són els sosté de moltes de les comunitats que hi habiten i que pertanyien als seus avantpassats.



Com a campistes volem expressar el nostre condol a les famílies així com sumar-nos a la lluita d'aquestes comunitats. Esperem que la gravetat d'aquests fets serveixi per evidenciar el risc que suposa instal·lar aquest tipus d'empreses que malmeten l'entorn i no proporcionen un retorn a la població posant en risc directa i indirectament la seva salut.


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No hay tags aún.
bottom of page